Tak ma napadlo v domácom výseku mäsiarstva o dve dediny po ceste a mali,dali a pomleli mi pre základ tak 30deko pliecka a plus k tomu hovädzinky za 10 deko.Proste spolu okolo 450gramm.
Dnes vyložil vraj si idem spraviť správne špagietky,samo vysvetlovať postup a štandard varenia cestovín tu hádam nemusím.
Tak správne na olivovom oleji smáhnutý púrek o strednej veľkosti,po osmahnutí pridávam mäsko,na zvýšenom plameni smáhnem do biela,pučťa šťavičku a akonáhle začne chytať v hrnci podlievam horucou vodou tak 4-4 decko,pridávam soľ,riadne na jemne priesvitné prúžky cesnaku,preváram,pridávam Magyar sladkú papriku,predtým v vo potravin.folii a utierke rozbúchaných pár guličiek čierneho a nového korenia,postupne doplňam čo už na dvore bolo-čerstvá pažítka,pár listov nasekaných bazalky,z usušeného po troche rozmarínu.
Varí sa a po dome vôňa neskutočná,v polovici varenia po ca.30 min pridávam v rámci mojej lenivosti konzervu rajčín pretlaku/Patentka/a konzerva predvarenej fazuľky,nechcel som deň predtým namáčať fazuľku a moc sa mi tentokrát nechcelo ani sparovať rajčiny a ľúpať ich a cediť cez sito.
Po všetkom asi za do hoďky na nízkom plameni odokrývam a zvyšujem teplotu a tzv.redukujem na správnu hustotu.počas ešte zisťujem že málo slané tak do pol ližičky soli pridávam,redukujem až po hutnú kašovitú zmes.
Dobre medzitým napustená voda v hrnci,dve ližičky soli a počas hriania a rozpustenia za ližicu oleja,čakám na zovretie a varím špagáty 5-8 min podľa výrobcu,cedím a prelievam horúcou vodou a nechám odkvapkať.
No čo poviem sežral som sa ako divá sviňa po dvoch tanieroch a čerstvo posypaným nad tanierom strúhaným čedar syrom.
Vzdialená italia,špagety ála bolognese na domáci spôsob.
Moderátor: AdmineR
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Vzdialená italia,špagety ála bolognese na domáci spôsob.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- AdmineR
- čestný člen - zakladateľ
- Príspevky: 2999
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 08:53
Re: Vzdialená italia,špagety ála bolognese na domáci spôsob.
no nádhera aj fotodokumentácia .... toto hrozí pribratím. Ale keby bolo aj fyzického výdaja vo forme pohybu, tak krása. Aké cestoviny používaš?
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Re: Vzdialená italia,špagety ála bolognese na domáci spôsob.
Podravka TURUM.Osvedčili sa ak stojíte pri tom tak za otvoreného hrnca varenia a kontrolovania na nízkom bublaní tých 8-10 min od naloženia vody s lyžicou oleja a dvoch lyžičiek soli,riadne premiešať v studenej vode,zovrieť,prisypať špagietky,rozvinúť po obvode hrnca na vejár a postupne ako si sadajú do vody jemne bez tlaku vnárať,tým už nastupuje čas hlavne po 6 min.kontrolovať,vyťahovať chutnať,ja väčšinou do tej 8 min vypnem jemné vrenie a pominutke ešte kontrolujem ochutnaním mäkkosť,potom cedím do špaget cedníka čo mi presne sadá na hrniec,ľahko prelejem horúcou vodou,odkvapkám,do pôvod hrnca varenia nadno dám trocha vody a preložím sito s horúcimi špagetami na to a zavriem pokličkou,fantázia ak trafíte presne čas na minútu.Proste zvyk odhadom,ani po vychladnutí aj na ďalší deň sa špagáty netrhajú,nie sú rozvarené.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Re: Vzdialená italia,špagety ála bolognese na domáci spôsob.
Ak ste si všimli tak na prvých foto nepodarok špagiet,vôbec neodporučam klasika Coop IDEAL špagáty pozornejší si všimli rozpad a to už po 5 min varenia,dnes som ich a vyhodil a zarobil tie nové od Podravka,kôli Vám som si dal prácu a aby Roman vedel o čo ide.Čuč nižšie a teraz fotené,mňam už sa zasa teším na neskorý obed.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.