Živočíchy,zvieratká a príroda sama

sem všetko, čo neviete zaradiť inde

Moderátor: AdmineR

Používateľov profilový obrázok
daniel00421
čestný člen
Príspevky: 1959
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
Bydlisko: Záhorie

Živočíchy,zvieratká a príroda sama

Príspevok od používateľa daniel00421 »

Dnes ako začalo svitať ma prebudilo podozrivé húkanie z dvora,nevedel som až počas dňa teraz na večer pozorujem,viete z minulosti že mám na dvore zopár ihličňanov veľkých stromov borovíc,smrekov aj jedličiek.
Teraz kukám a ani sa to asi nafotiť nedá ako sú vo výške ale pohľadom pri bližšom,nechcem ich rušiť na jednej borovici takmer v spánku si lebedia tri macaté vo veľkosti asi 1,5kg kuriatok statné sovy.Pri bližšom som identifikoval podľa tých stávajúcich tzv úzkych ušičiek nad hlavou že ide o Víra obecného,sú to aktívne nočné pôsobiace,na cigaretke pod stromom som len jemno zahúkal a všetci ma pozorovali.
Som rád,keby sa usadili,aspoň budú likvidovať nivoč v záhrade,ale prekvapený,asi pokoj na pozemku,kiež by sa usadili.
Samo cez leto spústa čvirik vrabcov malých ale aj kosy tu mám a viem o ich hniezdach kde majú,samo neruším,dokonca sú tak navyknutí že aj meter od nich môžem stáť a neodletia.
Ešte aby sa mi kôli šiškám na stromoch čo keď ide tak na jeseň každý týždeň pucujem dvor čo to padá zo stromov,no očakávam aby sa mi sem neprisťahovali Veveričky,pri súčasnom troch havkoch šicu by ma asi porazilo.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nezaradené"