Dnes riadna pečenica

život nie je len o hifi ... ale aj o jedle, pití - spomínate si ešte ako chutili potraviny alebo nápoje v minulom storočí? Akú ste mali radi kozmetiku? Máte osvedčený recept?

Moderátor: AdmineR

Používateľov profilový obrázok
daniel00421
čestný člen
Príspevky: 1962
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
Bydlisko: Záhorie

Dnes riadna pečenica

Príspevok od používateľa daniel00421 »

Tak som včera nechal z mrazáku popustiť do kilečka mäska pliecka,dnes nakrájal na aj 3-4cm klátky.
Popri prípravách rovno aj našúpal zemiačiky a zeleninku,cesnáček a tak a dal postupne robiť.
Ingrediencie:
Pliecko do 1 kg
zelenina mrkva,petržlen,kalerábik-proti nie váhe ale objemovo
domáce zemiaky očistené a nakrájané na veľké mesiačiky
koreniny len soľ,spomínaný cesnak a do zenmiakov štipka drveného kmínka na prdkanie
Mäsko pokrájal na 3-4cm odhadom,pridal na jemne plátky krájaný cesnak zo 5 strúžkov väčších,pridal za kopec lyžičky soli,riadne premiešal v pekáči rukami a hoďku nechal stáť.
Medzitým na objem mäska nakrájal koreň zeleninku po správnom ošúpani a nasekal na väčšie kusy.
Ošúpal zemiačiky a spoločne tak ako vidíte s pridaním 2lyžičiek soli a ca.pol lyžičky drveného kmína,po zovretí varíte pol hoďku ako sme zvyknutí na krumpľe.
Mäsko premiešavam v rukách samo nasolené,s aj cesnačikom a pridaním zeleninky v rukách,jemne prekvapkávam olejom a finál troška udusám v pekáči,podlejem ca na 1cm vodou,prekrývam alobalom pekáč a pečiem zo začiatku potom menej prvých 20min.na 200stupňov potom dopekám ca 100 minút na 180.potom ešte teplovzdušku trúbu nažhavím aj s ventilátorom na 220stupňou a na 10 min odňatým alobalom zapečiem.
Čuč na výsledok,ako vo francuzkej reštaurácii,hrá to pekne farbami a aj malé deti naučíte jesť zeleninku.
Prílohy
IMG_20240221_162018.jpg
IMG_20240221_162031.jpg
IMG_20240221_162044.jpg
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nápoje, jedlo, recepty, vintage móda, kozmetika ..."