Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
Moderátor: AdmineR
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
Som tak dnes znova kutil co dúm dal,bol aj na nákupe na víkend ale...včera zasa okukal po zásobách v ľadničke a špajzi.
Dal včera na večer 400gramm bielych veľkých fazulí do vlažnej vody odstáť,namočil tiež do teplej vody za veľkú hrsť domácich sušených dubákov z lesa.
Dokúpil udené rebrá tak asi za 800gramm,popozeral či v ingredianciach je cesnak,bobový list,dokupená kyslá smotana 250gramm a mliečko min 3,5 hutnosti.
Do hrnca s odstátou fazuľou vo vode dolial s vodou namočené huby,pridal 3 ks strukov cesnaku riadne krájaného na plátky,tak za 4ks bobového listu,posekané uď rebrá aby sa zmestili do hrnca ca.do 4liter objemu,dolial vodou až skoro po vrch.
Varíme a dnes ako idem tak po ca.90 min mäsko vyťahujem,nechávam chladnúť a v prstoch oberiem od kostí a nadrtím.
Medzítým miešam zmes kyslej smotany,mlieka a a asi 2ks väčších olupaných zemiakov strúhaných na jemnom struháku,jemne prisolím 0,5 lyžičkou soli.
Nechávam dovárať fazuľlu do mäkka.
Počas varu pridávam našťuchané mäsko a vmiešavam zmes zemiakov struhaných s mliekom a smotanou,nechávam zovrieť a za občasného miešania varím ešte do 20 minút,odstavím,kontrolujem chute,pridajte si smi ,či viac kyslé/priliať ocot/dosolenie aj...chuť podľa seba,dobrú chuť.
Dal včera na večer 400gramm bielych veľkých fazulí do vlažnej vody odstáť,namočil tiež do teplej vody za veľkú hrsť domácich sušených dubákov z lesa.
Dokúpil udené rebrá tak asi za 800gramm,popozeral či v ingredianciach je cesnak,bobový list,dokupená kyslá smotana 250gramm a mliečko min 3,5 hutnosti.
Do hrnca s odstátou fazuľou vo vode dolial s vodou namočené huby,pridal 3 ks strukov cesnaku riadne krájaného na plátky,tak za 4ks bobového listu,posekané uď rebrá aby sa zmestili do hrnca ca.do 4liter objemu,dolial vodou až skoro po vrch.
Varíme a dnes ako idem tak po ca.90 min mäsko vyťahujem,nechávam chladnúť a v prstoch oberiem od kostí a nadrtím.
Medzítým miešam zmes kyslej smotany,mlieka a a asi 2ks väčších olupaných zemiakov strúhaných na jemnom struháku,jemne prisolím 0,5 lyžičkou soli.
Nechávam dovárať fazuľlu do mäkka.
Počas varu pridávam našťuchané mäsko a vmiešavam zmes zemiakov struhaných s mliekom a smotanou,nechávam zovrieť a za občasného miešania varím ešte do 20 minút,odstavím,kontrolujem chute,pridajte si smi ,či viac kyslé/priliať ocot/dosolenie aj...chuť podľa seba,dobrú chuť.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Re: Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
Najlepší je k tomu chrumkavý kváskový chlebík alebo čerstvé pečivko...mňam,mňam...
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Re: Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
Samo keď mám cestu okolo alebo idem vybavovať nieči napr.okolo ako dnes o tri obce dodať darované známemu pre j.hradec alebo do najbližšieho mesta,rád sa zastavím v miestnej pekárni dedinky ZOHOR,nie že len kúpim ten spomínaný teplý čerstvý chlebík ale aj sortiment pečiva,nemálo aj ako dnes udené,čerstvý teplý lalok a oškvarky,oni majú dohodu s miestnym výsekom Stupava a dodávajú im,preto aj čerstvé nie len pekárenské ale aj mäsové,sami si vytápajú masť z dodaného a preto aj asi to pečivárenské chutí po domácku a perfektne.A samo popri tom aj sem tam predvaria pre domáce gazdinné alebo zo zásob čo im od mäsiara ostáva,proste všetko v jednom a ako to už na 50meter v okolí rozvoniava keď idete naokolo.Chválim,keby bolo viac takých aj malých prevádzok na obciach,dedinách a predajú,všetko,aj koláče robia,minule ešte takmer horúce tie veľké kruhové moravské plnené orechmi alebo tvarohom,dva dni som to doma strebával...
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- AdmineR
- čestný člen - zakladateľ
- Príspevky: 2998
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 08:53
Re: Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
Jáaaaaaj Dano, ako sa pri tomto čítaní dá chudnúť mi povedz ???!!!!
Šak som oslintal celý vankúš.
Šak som oslintal celý vankúš.
- daniel00421
- čestný člen
- Príspevky: 1955
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
- Bydlisko: Záhorie
Re: Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
O akom chudnutí hovoríš,lásku k jedlu,veď sme kedysi spolu aj obedovali a ako sa naládovali na salaši ?Pomaly do vreciek by si ešte druhú porciu zobrali,pamätáš ?
Niet väčšej radosti zasýtiť sa kvalitou chutnou čo ťa poteší že sa zadarilo a spapať sa do sýtosti,potešeníčko a ak je voľný čas a v mojom prípade aj kus riadnej ženskej náhodou vyvaliť sa,pomaly tráviť s hladkaním po brušku ušku s priliehajúcou.
Niet väčšej radosti zasýtiť sa kvalitou chutnou čo ťa poteší že sa zadarilo a spapať sa do sýtosti,potešeníčko a ak je voľný čas a v mojom prípade aj kus riadnej ženskej náhodou vyvaliť sa,pomaly tráviť s hladkaním po brušku ušku s priliehajúcou.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
- AdmineR
- čestný člen - zakladateľ
- Príspevky: 2998
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 08:53
Re: Vrchárska polievka z fazulí a údeného+hríby
jasné že pamatám - tam dobre varia - síce drahé, lebo zneužívajú polohu, ale dokiaľ im to tam ľudia trpia ... aspoň vedia variť na Tekovskej Kúrii ...