Ktory?

Vintage stereo amplifiers and receivers - стерео Усилители и Ресийвъри винтаж vintage hifi stereo

Moderátor: AdmineR

jhradec
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 1016
Dátum registrácie: Piatok, 12. Októbra 2018, 15:51

Re: Ktory?

Príspevok od používateľa jhradec »

Díky za informaci. Pokud jsi si to přečetl tak víš, že většina těch PCB obsahujících kondenzátorů je ze zářivek- jak jsem napsal. Musím přiznat, že seznam obsahuje 3 elektrolytické kondenzátory Plessley.
nicméně není jasné, jaká část kondenzátoru PCB obsahuje- Mohl by to být i obal- některé elektrolytické kondy měly pouzdro z bakelitu podobné hmoty. Ještě jednou vřelé díky za informaci.

Kdyby lidi nebyli prasata ( pardón, omlouvám se prasatům) nebylo by třeba se polychlorovaných bifenylů obávat. Klasický příklad- z naprasklé hadice nakladače se pocáká siláž pro hovězí dobytek.
No a mléko ničím nenahradíš.

Trochu jsme odbočili od tématu: nasákavé plošňáky ( PCB je printed circuit board nikoliv bifenyl) a alergizace oplachovým prostředkem je dosti smutným faktem i bez bifenylů
2mato

Re: Ktory?

Príspevok od používateľa 2mato »

Ano tych elektrolytov je tam malo, znizuje to pravdepodobnost toho, ze by bol aj v tych vytecenych, ovsem na kolko zakladat informaciu na jednom zozname je otazne... minimalne sa neda 100% tvrdit, ze tam PCB nemoze byt, kto vie co vsetko sa v 70-80 s tym PCB vyrobilo a nepriznalo, nezistilo.

Netvrdim vsak, ze jeho alergicke prejavy nemozu byt pravdepodobne sposobene niecim inym, bez rozboru a testov mame len dohady, avsak celkovo s elektrolytom by som bol opatrny, PCB nie je jedina nebezpecna latka, ktoru by mohol obsahovat... s tym, ze su ludia prasce suhlasim, hodit problemy za hlavu a neriesit, alebo si nasadit klapky a vyhybat sa realite, informaciam, pravde to je realita minulosti aj dnesnych dni... ine to nebude.
Napísať odpoveď

Návrat na "Stereo zosilňovače, receivery"