Mŕtvy windows

všetko čo sa nehodí medzi hifi, autá a zvyšok

Moderátor: AdmineR

Používateľov profilový obrázok
daniel00421
čestný člen
Príspevky: 1955
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
Bydlisko: Záhorie

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa daniel00421 »

Jediná drobnosť čo mi zabrala najviac času bolo natiahnutie kábla ca.15 meter ku veľkoplošnému projektoru,bo bol natiahnutý HDMI a môj komp starý má len VGA výstup.Inak najjednoduchšie je d nes ťahať video cez SDI technologiu,vstupné aj výstupné moduly napojíte analog kompozitom,VGA aj HDMI aj 4k a ťaháte 75 ohm koaxom aj do 150 metr video ajaudio,televízie to štandardne používajú dnes do liniek prenosových vozov aj kamier-tie novšie majú už priamo zriadený výstup cez BNC konektor,plná spokojnosť,paráda,a využijete pri práci aj zvukový kanál na komunikáciu s réžiou,už vo firme máme,nevie si vynachváliť-jediná,kvalitný koax kábel schopný preniesť rýchlosť a frekvencie pásma a ten tiež na to príslušne vyrábaný niečo stojí.inak kodekom viete naraz prenášať aj viac video či audio signálov,le cez jednu žilu koax kábla!!!
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
Používateľov profilový obrázok
janvys
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 2054
Dátum registrácie: Piatok, 30. Novembra 2018, 18:14
Bydlisko: v cassette decku

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa janvys »

zvalo napísal: Streda, 11. Decembra 2019, 19:24 .... odporúčam pred použitím čohokoľvek pohľadať videá na youtube, kde uvidíš ako s tým ľudia pracujú, návody na výrobu efektov a pod.. Mne to dosť pomáha.
Jenže problém je, že Foxovi už nejde spustit na kompu youtube....
SONY ES
Používateľov profilový obrázok
Hasterman
stará páka
Príspevky: 551
Dátum registrácie: Nedeľa, 23. Septembra 2018, 12:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Hasterman »

orhore napísal: Streda, 11. Decembra 2019, 20:43 Hassterman - je fakt, že ne každý ví co a jak nastavit ve windows. Jak píšeš, že se ti zničehonic začne restartovat pc, tak samo od sebe určitě ne. Nastav si upozornění když aktualizace vyžaduje restart. Navíc jde odložit až o 35 dní. Dá se nastavit čas kdy pracuješ na pc, aby tě neotravoval nucený restart a spousta jiných věcí, ale to musíš udělat ty a nikdo jiný. U mě to pak po aktualizaci netrvá déle než pár minut, abych byl zpět na ploše. Takže se mi vůbec nezdá, že ti to trvá tak dlouho. Tohle bude dělat nějaký jiný soft, či jiný problém. Spolu s SSD diskem to musí svištět jak raketa!
To mám všetko nastavené. Aj čas kedy má s tým nemá otravovať. Teda mal som, ale z nejakého dôvodu po jednej aktualizácii to mal PC na saláme. Netvrdím že trvajú dlho. Mám rýchly internet aj slušný počítač, je to väčšinou pár minút. Síce predposledná aktualizácia trvala cca 2 hodiny, pravdepodobne sťahoval archív NASA. Posledná už iba cca 10 minút, ale počítač sa po nej už nezapol. Len sa mi zdalo že toho bolo v poslednej dobe nejak veľa zo strany mikrosoftu. Takže pustím jednu záplatu a hneď na to ďalšiu záplatu na tú prvú záplatu. Potom si to oblečiem a zbadám že v tomto vyzerám ako bezďák, tak to si radšej kúpim nové nohavice.
No a teraz mi povedz kde som spravil chybu. Aktualizácie bežali, tak isto aj antivírus bol stále aktuálny, nič som do počítača neinštaloval. Iba od kúpy program na vypaľovanie a úpravu foto. Asi pol roka dozadu Solitaire od Microsoftu. Ani hry nehrám, ten počítač bežal permanentne na 5% výkonu.
AKAI AM-95, GX-95, CD-73, AT-93, JVC TD-V711, SEA-M770, Telefunken TS850, Onkyo TX-4500 mkII, DALI Spektor 2, Canton AS 85 CS, Audio-Technica ATH-M50x
Používateľov profilový obrázok
zvalo
Site Admin
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Pondelok, 10. Septembra 2018, 09:50
Bydlisko: serverovňa v suteréne

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa zvalo »

Hasterman a daniel00421: tak ako ti napísal orhore, v počiatočnom nastavení systému (po inštalácii, by default) je zapnuté upozornenie na blížiaci sa reštart po aktualizácii, jedine keď si to užívateľ vypne sám, potom ale .... Keď je táto funkcia aktívna, systém ťa upozorní že potrebuje reštart na dokončenie inštalácie aktualizácií a ponúkne ti možnosť buď reštartovať hneď, alebo ak ti to práve nevyhovuje, tak sa reštart posunie o tebou nastavený časový interval. Ako si sa ďalej pýtal a aj si si čiastočne sám odpovedal, áno, zväčša ide o bezpečnostné aktualizácie, príp. drobné opravy. Ku každému updatu máš uvedený odkaz na KB (Knowledge base) kde sa dozvieš prečo a čo sa týmto konkrétnym updatom rieši. Príklad:

https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... -kb3216755

Prečo sa tak deje, ti napovie databáza zraniteľností, kde si môžeš vyhľadávať známe zraniteľnosti podľa systému, aplikácie. Keď si to pozorne prezrieš, pochopíš, prečo sú tie aktualizácie dôležité aj pre teba.

https://www.cvedetails.com/


Detailné porovnanie zraniteľností Windows7 a Windows10 (pozor, stále sa bavíme o známych zraniteľnostiach):

https://www.cvedetails.com/product/1715 ... ndor_id=26
https://www.cvedetails.com/product/3223 ... ndor_id=26

Výnimkou sú takzvané výročné aktualizácie, ktoré sú rozsiahlejšie a obsahujú aj zmeny systému. Úplne laicky a zjednodušene povedané, Microsoft nevydáva nový systém (Windows 11,12,13), ale spraví annual update 2x ročne, kde sú rôzne vylepšenia a zmeny. Žiaľ niekedy tá zmena vedie k horšiemu (každým týmto updatom má skupina ľudí problém), preto každý skúsenejší užívateľ počká na prvé ohlasy a inštaluje tento veľký update tak po mesiaci, dvoch. Podľa potreby (keď čuduj sa svete, Microsoft opraví chyby). Čo väčšinu užívateľov hnevá: s väčším odstupom času potom Microsoft "násilne" vyžiada aktualizáciu aj na tých zariadeniach, kde sa nespravili. Dôvod je úplne prozaický, nie je možné supportovať prakticky rozdielne systémy (s fall update 2017,2018,2019 - v teoretickej rovine ich berme ako Windows 10,11,12...). Proste podpora pre Windows 10 s fall update 2016 skončila a je potrebné aktualizovať, aby Microsoft mohol zaručiť, že systém na ktorom pracuješ bude konzistentný.

A ako som písal, prechodom na čokoľvek iné neujdeš pred aktualizáciami. To nie je výmysel Microsoftu. Sú pravidelné a potrebné, ako na desktope tak aj na mobiloch. Kto chce poznať dôvody a byť informovaný, ľahko si všetko dohľadá na oficiálnych kanáloch.
UN🗲IX - Highway to shell
Používateľov profilový obrázok
Kazetowich
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 8761
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
Bydlisko: polia, lúky a háje SR
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Kazetowich »

zastávači toho paškvilu w10 - pochopte, že aj keď si nastavíte čo chcete, tak najbližšia záplata to zmení (aj odloženie aktualizácii -:) - tomu poviem teda DRZOSŤ !
NIKDY - NIKDY si ten shit nedám do svojho kompu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
windows 10 alebo windows X či ako to volajú ten spy malware, je proste umelo udržiavaný v stave beta testingu (pre užívateľov) a na hranici použiteľnsti ... on neslúži vám ! uvedomte si to preboha. Windows 10 bol stvorený aby slúžil niekomu inému :)
Keď toto pochopíte, konečne svitne ľudstvu nádej :lol:
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers
Používateľov profilový obrázok
zvalo
Site Admin
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Pondelok, 10. Septembra 2018, 09:50
Bydlisko: serverovňa v suteréne

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa zvalo »

NSK: poznám ten pocit hľadania vhodného programu. Prestal som to robiť v ostrom systéme a používam na to virtuál. To si ale vyžaduje výkonný počítač. Čo sa licencie pre MP4 kodek týka, priznám sa, že ma táto informácia prekvapuje. Mnou používané freeware aplikácie na úpravu videa ma na nič také neupozornia a v pohode exportujú aj do tohto formátu. Teda nerozumiem formátom, neriešim ich, možno je MP4 niečo iné ako MP4 H.264? V tomto nie som doma. https://fxhome.com/faqs/view/51

10% z tvojho kompu postačí, keď postačí aj výkon z inteligentného termostatu (familiárne im hovorím jednobunkovce)

K mobilom, zmiatol si ma. myslel som že sa pýtaš na porovnanie "hlúpy" telefón a ten čo treba stále hladiť :) No a pri hlúpom telefóne ma ako prvé napadne neprekonateľná Nokia 3310, takže asi som nepochopil otázku, beriem späť.

K sledovaniu: to nebudem komentovať ;)"To že som paranoik ešte neznamená že ma nesledujú"
UN🗲IX - Highway to shell
Používateľov profilový obrázok
Kazetowich
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 8761
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
Bydlisko: polia, lúky a háje SR
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Kazetowich »

trošku to spojím s iným ...
Myslíte si, že je náhoda uvedenie win 10, imigračná vlna a nové trendy od roku 2015, kedy to tak okato všetko progresívno-liberálne kruhy spustili?
Chce to len trošku si zauvažovať.
Ono skoro im to vyšlo - veľa nechýbalo.
Bolo to násilné, rýchle a veľmi drzé - a ľudia? Väčšina je "v pohode" a verí rozpávočkám v novinách a správach :lol:
Precitnutie bude drsné. Hlavne pre naše deti.
Lebo ono sa nič nezastavilo. Len to ide ďalej potichu.

A vidím, že konečne sme našli tému, čo pritiahla pozornosť Zvala :lol: :mrgreen:
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers
Používateľov profilový obrázok
zvalo
Site Admin
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Pondelok, 10. Septembra 2018, 09:50
Bydlisko: serverovňa v suteréne

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa zvalo »

Kazetowich: presne a s W7 si to vyhral. Gratulujem, som rád že si spokojný, tak to má byť. Čo na to odborník (aj keď tu slovo odborník, tobôž skúsený je vlastne jeho nevýhoda):
Ukázali jsme si poměrně detailně, jakým způsobem Windows 10 komunikují se servery Microsoftu, jaká data posílají a jaká přijímají – můžeme tedy hodnotit na základě důkazů a faktů, nikoli domněnek a osobní animozity. Je pravdou, že odcházejících dat je poměrně velké množství, podíváme-li se ale na celou situaci s odstupem, je nutné zmínit, že se nejedná o nic nového – kromě funkce vyhledávání, která s námi je již od systému Windows 8 (prohledávání webu) a v zásadě i na systémech Windows XP a Windows 7, v případě, že jsme si systém „obohatili“ o aplikace typu „google desktop search“/“windows live desktop search“/apod.
Text ešte z roku 2015 keď vznikol hype ošiaľ o tom ako Windows 10 sleduje užívateľov napísal Linuxák na Linuxovom webe, odborník v oblasti počítačových sietí a počítačovej bezpečnosti.

https://www.root.cz/clanky/windows-10-a ... omunikace/
UN🗲IX - Highway to shell
Používateľov profilový obrázok
Hasterman
stará páka
Príspevky: 551
Dátum registrácie: Nedeľa, 23. Septembra 2018, 12:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Hasterman »

Tak ja mám telefón Lenovo P1 Pro. Ten na svojích zákazníkov kašle čo sa týka aktualizácii. Pred troma rokmi ako som ho kúpil a zapol, stiahlo jednu aktualizáciu a to je všetko. Tri roky beží bez jediného updatu úplne spoľahlivo. Nikdy nezamrzol, stále ide ako nový, nikdy som ho nemaznal na výrobné nastavenia. Platím ním, som na internete, otváram poštu, naviguje, fotí a veľa iného. Antivírus a podobne sračky nepoužívam. Tak prečo to tu funguje a inde nie?
AKAI AM-95, GX-95, CD-73, AT-93, JVC TD-V711, SEA-M770, Telefunken TS850, Onkyo TX-4500 mkII, DALI Spektor 2, Canton AS 85 CS, Audio-Technica ATH-M50x
Používateľov profilový obrázok
zvalo
Site Admin
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Pondelok, 10. Septembra 2018, 09:50
Bydlisko: serverovňa v suteréne

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa zvalo »

Hasterman: chceš mi tvrdiť že z Google Play sa ti ešte neaktualizovala ani jedna jediná aplikácia? tomu sa mi nechce veriť, ja mám aktualizácie na dennej báze. Raz je to appka pre banking, raz browser, raz hudba ... To že na teba ako zákazníka výrobca kašle je zase iná vec. Samsung robí aktualizácie mesačne (tie bezpečnostné), Google na svoje zariadenia ešte častejšie. Dokonca aj čínsky Xiaomi sa viac stará o svojich zákazníkov (z pohľadu aktualizácií). Divné hmm.
UN🗲IX - Highway to shell
Používateľov profilový obrázok
Kazetowich
vintagehifi.sk inventár
Príspevky: 8761
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
Bydlisko: polia, lúky a háje SR
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Kazetowich »

bože - asi to tu zamknem :lol:
Tolko rečí o takej sračke škodlivej ako je win10 ... brak brakov - virus špion - odpad IT inžinierstva - nástroj (j)elít na získanie moci, aktualizácie na udržiavanie v stave "na hrane".
Vyladíš, príde update-sračka od rozvracačov poriadkov - rozyebu to zase čo si si vyladil ... a dokolalalalaaaa
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers
Používateľov profilový obrázok
Hasterman
stará páka
Príspevky: 551
Dátum registrácie: Nedeľa, 23. Septembra 2018, 12:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Re: Mŕtvy windows

Príspevok od používateľa Hasterman »

Mám vypnuté aj aktualizácie z gugle play. A mám na to svoj dôvod. Bohužiaľ, musel som si aktualizovať aplikáciu ebay, pretože stará verzia bola znefunkčnená. Aj to som aktualizoval na nie najnovšiu verziu. A mám na to svoj dôvod. Menej reklamy, viac voľného miesta, svižnejší chod telefónu a celková spokojnosť. Zober si ako príklad akúkoľvek aplikáciu.
https://en.uptodown.com/android
Pozri sa koľko MB mala tá aplikácia na začiatku a koľko teraz. Reklama a podobné kraviny ako bonus? Verzia 1.15 má 10MB a verzia 6.2 už 35MB. Obe verzie fungujú, tá staršia veľakrát lepšie. Veľakrát som testoval rôzne verzie aplikácie. A stávalo sa mi pri testovaní že som videl rapídnejší pokles batérie pri novšej verzi. Nepoužívam teda iba tie najstaršie verzie, ale tie ktoré sú z môjho pohľadu najlepšie. A niektoré neboli aktualizované nikdy. Mám toho v telefóne podstatne viac ako v Pc. Aj na ňom viac robím, navštevujem viac stránok na starej Opera Beta ktorá má asi dva roky, odosielam platby prostredníctvom paypalu, bankového prevodu, alebo zadávaním čísla platobnej karty do celého sveta aj cez nezabezpečenú wifi sieť, otváram všetky prílohy ktoré mi prídu do emailu, nepoužívam heslo, vzor, otlačok prsta a iné blbosti a neverím že by sa mi do telefónu mohol dostať nejaký vírus. Je to priam nemožné.
Tak prečo by som potom potreboval mať na počítači pravidelné aktualizácie keď ten počítač má oproti telefónu navyše antivírus, zabezpečenú sieť, najnovšiu verziu, menšie nároky na použitie... Aj tak si myslím že 90% všetkých vírusov je priamo od Microsoftu a od antivýrusových spoločností, alebo platených priamo nimi. Je to ako zbrojársky, alebo farmaceutický priemysel. Na to aby šli na odbyt zbrane je treba vyvolať konflikt, na to aby sa predávali lieky sa človek musí liečiť, ale nie vyliečiť.
AKAI AM-95, GX-95, CD-73, AT-93, JVC TD-V711, SEA-M770, Telefunken TS850, Onkyo TX-4500 mkII, DALI Spektor 2, Canton AS 85 CS, Audio-Technica ATH-M50x
Napísať odpoveď

Návrat na "Rôzne veci čo vás trápia"