Zdravím,
tak tu přispěju s něčím z poslední doby

.
Nečekal bych, že se to ještě v roce 2020 podaří, ale je to tak..
Před nějakým týdnem, kdy jsem se dusil (šálou) v obchodě při běžném nákupu, jsem z nudy či nedostatku kyslíku zkusil zajít i do sekce elektro, ač jsem tam byl nedávno (což mimochodem už nevypadá jako kdysi, kdy byly všude hromady CD, DvD, VHS, audiokazet, 8mm, MD atp.., dnes už jen pár paměťovek, flashky, zbytky CD a jinak prd).
Že se mi tam ale podaří natrefit na videokazety jsem nečekal, a kdyby, tak jsem očekával spíš ten nejběžnější typ Maxell M 240, ovšem když jsem viděl toto, tak jsem zpozorněl.
Sundaje si šálu aspoň pod nos, abych měl šanci relativně normálně dýchat, jsem začal tu kazetu prozkoumávat. Hned první co mě překvapilo byl ten design obalu, nikdy dřív jsem nic takovýho v obchodech neviděl (a pokud jo, tak si to už nepamatuju). Pak mě zarazila stopáž kazety a to jen 60minut. Říkal jsem si, jestli to bude mít ty velké kotouče nebo jen běžně malé, jak to třeba u krátkostopých kazet tehdy dělal i Raks, hned mě taky napadlo, zda to bude starší kousek nebo nějaký nový "šmejd" (myslím třeba falzum nebo s nějakou zgarbovou páskou). Ale nedalo mi to a tak jsem si vzal aspoň dva kousky.
Doma jsem nad tím furt váhal, ale pak jsem vzal nůž a opatrně prořízl fólii (i když je průsvitná, i tak si ji zachovávám).
Když jsem ji vytáhl, tak mě to dost příjemně a hodně nečekaně překvapilo - nejen, že ta kazeta měla velké kotouče, ale vypadala jako z dřívějších dob a ten nečekaný bonus tam byly lepítka, ale ne ty, které máte šanci běžně vidět.
V práci jsem se zkoušel o té kazetě něco dopátrat, ale nějak se nepodařilo, dokonce ani u Erika na webu jsem ji nenašel..
Měl jsem jasno, další den se musím jít do toho obchodu znovu přidusit a koupit jich víc, protože už mám ty nemilé zkušenosti, že jakmile jednou zaváhám, už mám smůlu..
No a nyní se můžete podívat na to, co že jsem to vlastně koupil.
A protože na netu k této VHS nejsou žádné pořádné fotky a detailní už vůbec, tak máte zřejmě i jedinečnou možnost

- CIMG5800 – kopie.JPG (252.56 KiB) 4861 zobrazení

- CIMG5804 – kopie.JPG (242.25 KiB) 4861 zobrazení

- CIMG5807 – kopie.JPG (222 KiB) 4861 zobrazení

- CIMG5810 – kopie.JPG (222.8 KiB) 4861 zobrazení

- CIMG5813 – kopie.JPG (218.6 KiB) 4861 zobrazení

- CIMG5817 – kopie.JPG (181.59 KiB) 4861 zobrazení