Včera som skúsil malý experiment, a to vytvoriť podarený mix.
Mal som 2 kávy, ktorým teoreticky chýbal presne charakter tej druhej.
Prvá Julius Meinl Cafè Gourmet Auslese - recenzia tu - viewtopic.php?f=55&t=374&start=36#p7662
- táto je velmi čistej kávovej no priveľmi jemnej vône a chute - ale chýba je jej ten "říz" - gule. Proste je taká moc éterická, ako bas bez kopáku. Nemá to potrebnú silu.
A druhá má presne to, čo prvej chýba - Cafe Peppino - Crema di Venezia Classico Italiano - typická talianska káva s guľami, ale pomerne ťažká. Prospelo by jej zjemniť. No nie na úkor vône a chuti.
viewtopic.php?f=55&t=374&start=36#p9037
Každopádne sú obidve kávy dosť podarené a poskytujú dobrý základ pre podobný experiment. Ale piť ich také, ako sú, moc nebaví. Rozmýšlal som preto ako ich využiť a aj si ich užiť. Tak mi napadlo zmiešať ich zhruba 70:30 plus minus cosinus - aby sa vhodne vykryli a doplnili ich vlastnosti a posilnil sa charakter.
No a nebudem vás napínať - výsledok je ................ Recenzia bude neskôr - v blízkom čase.
Odsypal som aj kamarátovi - uvidíme či sa zhodneme ... Dúfam že sa tu podelí s dojmami keď ochutná.
Vzorkami budú disponovať štyria kamaráti. Bolo by fajn, keby sem potom napísali či sa mix podaril.
+
= ?
Začiatky miešania kávy
Moderátor: AdmineR
- Kazetowich
- vintagehifi.sk inventár
- Príspevky: 8761
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
- Bydlisko: polia, lúky a háje SR
- Kontaktovať používateľa:
Začiatky miešania kávy
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers
- amator
- priekopník pioneer
- Príspevky: 44
- Dátum registrácie: Nedeľa, 3. Februára 2019, 12:09
- Bydlisko: Levice City
Re: Začiatky miešania kávy
Vďaka za kávičku Romanko, ochutnal som.......zelené zrno nehodnotím, nakoľko mi nebolo dodané. Stupeň vypraženia, vôňa a chuť bola priemerná, ale vyzdvihujem že som necítil prítomnosť cudzích pachov a mikroorganizmov a neboli prítomné ani zlomky zŕn. Kávu charakterizuje vôňa tabaku, po ktorej prichádza exotická a horká chuť mandlí a čiernej čokolády. V chuti kávy možno objaviť aj zemitosť kakaových bôbov a tabaku. V šálke cítiť aciditu, ale nie až tak výraznú. Vyznačuje sa stredne plným telom a plným záverom, ktorý som cítil ešte dlho po jej dopití. Táto káva predstavuje nahorklé a bahnité spojenie vône a chute, vďaka čomu ju hodnotím ako dobrú, teda priemernú kávu.
- Kazetowich
- vintagehifi.sk inventár
- Príspevky: 8761
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
- Bydlisko: polia, lúky a háje SR
- Kontaktovať používateľa:
Re: Začiatky miešania kávy
Kurva to si odkial odpisal?
Ty acidito ...
Ty acidito ...
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers
- peterKE
- metál za zásluhy
- Príspevky: 277
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 21:12
- Bydlisko: tam kde ty nie
Re: Začiatky miešania kávy
Dobre napisal, skoro so vsetkym suhlasim. Ja som najviac citil tu zemitost a tabakovu vonu, kyslost bola tiez v norme. To stredne telo tiez. Tym, ze si ju namiesal si ju urobil pre mna pitelnu. Cistu Veneziu by som asi nepil viac ako 1 krat Ako som ti aj spominal z 10 by som dal 6 bodov.
Sansui 331 klub czechoslovakia
- Kazetowich
- vintagehifi.sk inventár
- Príspevky: 8761
- Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 16:18
- Bydlisko: polia, lúky a háje SR
- Kontaktovať používateľa:
Re: Začiatky miešania kávy
Tak - keďže doma nechutila ideálne ani jedna kúpená hotová zmes (teraz je načatých 5 káv ), rozhodol som sa pokračovať v domácom miešaní.
Išiel som na to intuitívne - poznajúc, čo sa v ktorej tej zmesi skrýva.
Asi zo štyroch zmesí som naslepo vyrobil domácu zmes, dal ochutnať a vraj "TO JE ONO" - mne osobne to kus pripomenulo Totti - len táto je aromatickejšia a silnejšia s kus menším telom - ale určite by som nehovoril o subtílnom tele. Nemá ani nikotínový ocas.
Škoda že som si nezapísal zloženie - a dokonca ani z ktorých káv presne je. Takto ju už nenapodobím ...
Ponaučenie do budúcna - starostlivo si značiť aj pokusy - nikdy nevieš ktorý vyjde
Išiel som na to intuitívne - poznajúc, čo sa v ktorej tej zmesi skrýva.
Asi zo štyroch zmesí som naslepo vyrobil domácu zmes, dal ochutnať a vraj "TO JE ONO" - mne osobne to kus pripomenulo Totti - len táto je aromatickejšia a silnejšia s kus menším telom - ale určite by som nehovoril o subtílnom tele. Nemá ani nikotínový ocas.
Škoda že som si nezapísal zloženie - a dokonca ani z ktorých káv presne je. Takto ju už nenapodobím ...
Ponaučenie do budúcna - starostlivo si značiť aj pokusy - nikdy nevieš ktorý vyjde
Sansui 331 klub czechoslovakia, old Pioneer receivers