Bravčové jazyky/srdcia na smotanke

život nie je len o hifi ... ale aj o jedle, pití - spomínate si ešte ako chutili potraviny alebo nápoje v minulom storočí? Akú ste mali radi kozmetiku? Máte osvedčený recept?

Moderátor: AdmineR

Používateľov profilový obrázok
daniel00421
čestný člen
Príspevky: 1841
Dátum registrácie: Streda, 12. Septembra 2018, 19:25
Bydlisko: Záhorie

Bravčové jazyky/srdcia na smotanke

Príspevok od používateľa daniel00421 »

Ingrediencie:
3ks bravčových jazykov alebo srdiečok
soľ
bobkové listy
kelímok kyslej 14% smotany
mlieko
hladká múka
olej/domáca masť
ocot a iné na dochutenie v texte.
K tomu akákoľvek knedľa-kysnutá,parená,žemľová aj...
Dáme variť srdcia alebo jazyky,do vody dáme 2 lyžičky soli a ca.4ks bobkového listu,treba dbať aby boli zaliate len vodou v hrnci nad 2cm-vývar v tom množstve sa neskôr použije na závarku v potrebnom množstve.Varíme ca.2-2,5hod.na miernom ohni.Po správnej mäkkosti mäso scedíme a necháme ochladnúť ca 20min.aby sa dalo spracovať,vývar ponecháme tiež chladnúť,v žiadnom prípade nevylievame.
Jazyky po odstáni riadne oškrabeme a ošúpeme na hladké mäso aj ukrojíme šľachu a mastnotu z ústia jazykov-srdcia dtto a vykrojíme tiež chlopne a šľachy.Nakrájame čisté mäsko na dlhé prúžky ako sa podarí do 1cm hrúbky.
Do dostatočne veľkého druhého hrnca nalejeme olej-masť,rozpálime a ca 2 hrste hladkej muky pridáme a smažíme za stáleho miešania do zlatista.Počas varu v zlatiste zápražky postupne prilievame vývar a miešame do krémova.pridáme potom na prúžky krájané mäsko,varíme na miernom a pred zovretím pridáme kelímok smotany.Prevaríme bublaním,hustotu omáčky ovládneme mliekom alebo mierným prášením múky v prípade riedka.Povaríme za mierneho miešania asi 5 min.ešte a odstavíme,podľa chuti ešte dosolíme alebo dáme za polievkovú lyžicu octa-môžme dochutiť aj inými koreninami podľa vlastného vkusu.Celok by mal vyzerať hustejšie krémovo.
Podávame s knedľou alebo podľa vlasnej chuti.
Prajem dobrú chuť.
Zvukár profesional na živnosti-live,studio &conference audio,príležitostný servisák kotúčakov vo voľnom čase.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nápoje, jedlo, recepty, vintage móda, kozmetika ..."